HUSPENINY
Úprava huspenin.
Huspeniny patří k oblíbeným a osvěžujícím pokrmům. Obvykle huspeniny
podáváme s přílohou jemně krájené cibule a octa. Tak jako výrobky v aspiku nebo rosolu, tak i huspeniny mají být čiré. Rosol, který spojuje maso a ostatní doplňky, má být přiměřeně tuhý a čirý a náležitě ochucen, aby byl lahůdkový. Huspeniny tuhé, nebo naopak měkké, jsou nevzhledné a málo chutné, neboť byly znehodnoceny suroviny, ze kterých se huspenina připravuje.
Huspenina má být tvarována, nejlépe s použitím hladkých tvořítek, popřípadě i jednoporcových. Huspeninu můžeme připravovat z jakéhokoliv jatečného, drůbežího i rybího masa. Nejvhodnější je směs masa vepřového a telecího, popřípadě používáme i drobů a vedlejších částí, jako jsou nožičky, kůže, apod. Pokud přidáváme želatinu, dodržujeme přesně dávku, aby po ztuhnutí nebyla huspenina příliš tuhá.
Diskusní téma: HUSPENINY
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.