TĚSTOVINY
Těstoviny s rajčaty, čerstvým oreganem a ančovičkami.
Suroviny:
4 porce
400g těstoviny - velké kolínka
3ks filé ančovičky z konzervy
1ks menší cibulka, 1 stroužek česnek
100g parmezán
1ks plechovka rajčat
sůl, pepř
čerstvé oregáno
olivový olej
chilli paprička
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu v...
Penne se šunkou, zeleným hráškem a omáčkou z modrého sýra.
Suroviny:
4 porce
400g penne
200ml smetana ke šlehání
100g parmezán
100g šunka
100g zelený hrášek
100g modrý sýr
sůl, pepř
olivový olej
čerstvé oregano
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na zkus AL Dente. Mražený hrášek si...
Rigatoni se zeleninou na másle, smetanou a parmezánem.
Suroviny:
4 porce
400g rigatoni
zakysaná smetana
100g parmezán
200g zeleninová směs(mrkva, hrášek, kukuřice)
1ks cibule
50g máslo
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na zkus AL Dente. Do horké pánve si...
Špagety se sýrovou omáčkou a brokolicí.
Suroviny:
2 porce
200g špagety
50g parmezán
100g modrý sýr
olivový olej
200g čerstvá brokolice
sůl, pepř
200ml smetana 31%
Postup:
Do vroucí vody dáme uvařit těstoviny(dle návodu). Těstoviny vaříme vždy AL dente(na zkus). Těsně před dovařením těstovin,...
Tagliatelle s baby cuketkou, rajčaty, olivami a čerstvou petrželí.
Suroviny:
4 porce
400g tagliatelle
2ks baby cuketka
1ks menší cibulka, 1 stroužek česnek
100g parmezán
1ks plechovka rajčat
sůl, pepř
hrst zelených oliv
olivový olej
čerstvá petržel
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na zkus AL...
Citronové tagliatelle se smetanou a parmezánem.
Suroviny:
4 porce
400g tagliatelle
300ml smetana 33%
100g parmezán
1ks Bio citron
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě na zkus AL Dente. Do horké pánve si nalejeme smetanu, přidáme sůl, pepř, kůru z citronu a přivedeme k varu. Potom přidáme těstoviny,...
Domácí čtverečky - vložka do polévky (Domácí těstoviny).
Suroviny:
1ks vejce
100g hladká mouka 00 - v případě, že je použijeme jako vložku do polévky nebo 100g semolinová mouka když těstoviny používáme jako samostatný pokrm
sůl
na každých 100 g mouky použijte 1 vejce a špetku soli
Postup:
Mouku promícháme se solí a doprostřed rozklepneme vajíčko.Těsto se...
Těstovinový salát s kukuřicí, rajčaty, římským salátem a dressingem ze zakysané smetany.
Suroviny:
2 porce
70g těstoviny např. Penne
římský salát
50g sladká kukuřice
50g cherry rajčata
čerstvá bazalka a oregano
sůl, pepř
1ks citrón
olivový olej
100g zakysaná smetana 15%
Postup:
Těstoviny si uvaříme dle návodu AL dente(na zkus) a necháme vychladnout. Římský salát si umyjeme a...
Vepřové kuličky s petrželkou v rajčatové omáčce a špagety.
Suroviny:
500g vepřová kýta
2ks housky nebo rohlíky
1dcl mléko
čerstvá petrželka
čerstvý tymián
1ks rajčatový protlak
nové koření celé
černé koření celé
bobkový list
mletá skořice
citrón
hnědý cukr
1ks cibule
3PL slunečnicový olej
50g máslo
50g hladká mouka
parmezán
400g špagety
olivový...
Špagety s domácím pestem a rajčaty.
Suroviny:
2 porce
200g špagety
parmezán
olivový olej
150g cherry rajčata
sůl, pepř
1ks česnek
čerstvá bazalka
30g piniové oříšky
50 g panchetta
Postup:
Do hmoždíře si dáme čerstvou bazalku, 1ks česnek, oříšky, sůl, pepř, parmezán a utlučeme na kašovitou hmotu. Potom přidáme 3PL olivového...
Diskusní téma: TĚSTOVINY
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.